Her finner du nylige og eldre nyheter fra Vestfoldarkivet.

Bildet viser en påskeillustrasjon fra Horten husmorskoles elevavis.

Påskestengt lesesal 2019

4. april 2019

Vestfoldarkivet holder lesesalen stengt onsdag 17. april 2019 - og ønsker alle en riktig god påske.

Forsiden på Arkheion viser tomme arkivreoler og teksten Trusler mot arkiv.

Ny utgave av tidsskriftet Arkheion 1-2019

3. april 2019

Hovedtemaet i vårens utgave er Trusler mot arkiv.

To lange arkivreoler fylt av sorte permer og og brune arkivbokser

Stor avlevering fra Vestfold fylkeskommune

19. mars 2019

Neste års fylkesammenslåing av Vestfold og Telemark fylkeskommuner har sine konsekvenser. Vestfold fylkeskommune har nå "ryddet" og avlevert sine papirarkiver fra Sentraladministrasjonen til Vestfoldarkivet.

Trosvik verft – En stor del av norsk industrihistorie

25. februar 2019

For Terje Norschau har Trosvik vært en stor del av livet i mange år.

En kvinne og to menn snakker sammen og ser på gammelt lydutstyr i et teknisk rom.

Mye mer enn hardingfele

22. november 2018

Selv om folkemusikk bedrives av en smal gruppe, er historien rundt sjangeren rik – også her i Vestfold. Reidar Ottesen har nå samlet historien mellom to permer.

Bildet viser de to forfatterne som holder boken mellom seg.

Lesesalsgjester lanserer bok

10. oktober 2018

Dag O. Bruknapp og Jørn Magdahl har vært hyppige og flittige gjester på Vestfoldarkivets lesesal de siste årene. Nå er resultatet ferdig, og Vestfoldarkivet vil gratulere de to med boka!

Bildet viser Eivind Gramer som bruker en jekktralle til å sette på plass en pall.

Cellulosearkiv fra Buskerud til Vestfoldarkivet

28. september 2018

To cellulosearkiv fra Buskerud har flyttet inn i Vestfoldarkivets magasin. I Buskerud mangler det magasinplass til store bedriftsarkiv, og Vestfoldarkivet har derfor valgt å ta imot arkivene etter Vestfos cellulosefabrikk (1886-1976) og Skotselv cellulosefabrikk (1888-1978).

Høstprogram 2018

7. september 2018

Høsten 2018 byr vi på langåpen lesesal, omvisning, slektshistorisk temakveld og Arkivdagen i samarbeid med Litteraturuka i Vestfold.

Hospitering ved Vestfoldarkivet

7. september 2018

Charlotte Andersen har hospitert hos Vestfoldarkivet i uke 35 og 36 2018. Til vanlig jobber hun med privatarkivene til Telemark Museum,