Her finner du nylige og eldre nyheter fra Vestfoldarkivet.

Sort-hvitt-bilde som viser en stor hengebro over en fjord

Gamle Varoddbrua – bygget av Alfred Andersen Mekaniske Verksted

25. juni 2020

I disse dager blir brua som gjerne går under navnet Gamle Varoddbrua, revet. Den krysser Topdalsfjorden øst for Kristiansand. Brua har blitt erstattet av ei flunkende ny bru, som skal lede trafikken i østgående retning.

Mann og kvinne i landskap med pingviner og sjø i bakgrunn

Bokprosjekt om første kvinne på en øy i Antarktis

18. juni 2020

Vestfoldarkivet bistår i disse dager den tyske forfatteren Ulrike Günther med bakgrunnsinformasjon til en historisk roman.

Et mannskapsbilde tatt ombord i et skip. Endel har kledd seg ut med store skjegg foran ansiktet.

Arkivstatistikken 2019

16. juni 2020

Tallene fra fjorårets arkivstatistikk er klare . Bildet over er fra nettsiden til Arkivverket og bildet som er brukt er hentet fra et av våre arkiv..

Rom med hyller, pulter og store vinduer

Oppdatering om lesesalen og avlevering av arkiver

26. mai 2020

Vestfoldarkivet åpner opp lesesalen for gjester med forhåndsavtale. Avleveringsstopp er fortsatt gjeldende.

Kvinne og mann står inne i et lokale og jobber med stabler av permer

Bankarkivprosjektet er godt i gang

20. mai 2020

Vestfoldarkivet har fått 200.000 fra Sparebank 1 Stiftelsen til systematisering av bankarkiver.

Illustrasjon i blåtoner - viser en barnehånd som skriver.

Hvordan er det å være 10 år i 2020?

15. mai 2020

Med denne minneinnsamlingen vil Vestfoldarkivet samle inn fortellinger som viser hvordan koronapandemien påvirker barn.

Minner rundt 17. mai – en landsdekkende innsamling

12. mai 2020

I samarbeid med Samtidsnett og Norsk Folkemuseum, har Vestfoldmuseene startet en landsdekkende innsamling av 17. mai-fortellinger.

I år vil ikke 17. mai kunne feires på vanlig vis. Derfor inviterer vi folk til å fortelle om sin 17. mai – hvordan dagen vanligvis har vært og hvordan dagen arter seg i dette uvanlige året. Sammen ønsker vi å skape et tidsbilde av stor verdi i dag og for framtiden.

Bildet viser gulnet konvolutt det står Nøtterø sparebank på og et sort-hvit portrettfoto av en mann med skjegg

Historien til Nøtterøy sparebank sikres

12. mai 2020

Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg har bevilget 50.000,- til bevaring av Nøtterøy sparebanks historiske arkiv.

Minner rundt koronapandemien – en landsdekkende innsamling

4. mai 2020

Noen ganger skjønner vi helt tydelig at «akkurat NÅ foregår det noe som griper dypt inn i våre liv og som kommer å prege fremtiden vår». Koronapandemien er en slik hendelse.