Thor Heyerdahl Stipend

Går du på videregående skole og vil bidra i Thor Heyerdahls fotspor?

Går du på videregående skole og vil bidra i Thor Heyerdahls fotspor? Årets tema er «Kulturforståelse på en flåte». Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend der potten er på 50.000 kroner!

Årets tema er "LEVENDE HAV". Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend der potten er på 50.000 kroner!

Årets tema er «Klima og miljø». Send inn ditt bidrag og vær med i konkurransen om et stipend der potten er på 50.000 kroner!

Årets konkurranse hadde kulturarv og identitet som tema, og det ble en hard konkurranse blant mange gode bidrag.

Årets tema er en verden i forandring – Internasjonal Dialog. Send inn ditt bidrag innen 1. mars 2016, og vær med i konkurransen om et stipend på 50 000 kroner.

The Thor Heyerdahl Competition var en årlig konkurranse som inngikk som en del av programmet til The Thor Heyerdahl International Day.

Om Thor Heyerdal-stipendet

Under markeringen av Thor Heyerdahls 100-årsjubileum 6. oktober 2014, ga regjeringen en gave på kr 150.000kr til stiftelsen The Thor Heyerdahl Institute med intensjon å dele ut disse midlene til engasjert ungdom i form av stipender. «Gjennom sitt eventyrlige liv og virke bidro Thor Heyerdahl med å skape kunnskap, interesse og engasjement for viktige globale spørsmål, fra natur- og miljøvern til internasjonal dialog. Disse temaene er ikke mindre aktuelle i dag», uttalte kulturminister Thorhild Widvey ved tildelingen i 2014.

Stipendkonkurransen har hatt temaene «Internasjonal Dialog» i 2016, «Kulturarv og identitet» i 2017 og «Klima og miljø» i 2018, og kreative elever fra hele landet har bidratt med flere hundre spennende bidrag gjennom årene.

Bidragene er med på å videreutvikle Thor Heyerdahls kulturarv, som er forsknings og utviklingsidealer innenfor tverrfaglig forskning, internasjonal dialog og beskyttelse av det globale miljøet. I tillegg til å motta diplom og stipend vil vinnerne få muligheten til å presentere bidragene sine under den årlige konferansen The Thor Heyerdahl International Day.